2010. július 27., kedd

Maldiv szigetek beszámoló

Igen megjöttem, vége a nyaralásnak. Kicsit sajnálom, ugyanis nagyon jól éreztem magam, annyira szép volt. Összefüggő, egymást időrendben követő dolgokról nem nagyon tudok írni, inkább csak kiemelném a legfontosabbakat.
-Első a sziget, amit meg szeretnék említeni. Nagyon gyönyörű volt, az egész pálma, meg banánfás volt. A szállás kis bungallókban volt( ami nem volt azért olyan pici), ami a tengerre nézett *_*. A tenger maga nagyon gyönyörű tiszta kék színű volt, a partja fehér homokos. Ezért különösen könnyen lehetett kagylókat   összegyűjteni :D. Az egész szigetet egy kősáv vette körül, hullámtörés céljából, és ezknek a köveknek a tövében korallzátony volt, tele soksok élőlénnyel. Persze ezek főleg halak voltak, de láttunk ott tengeri uborkát, csillagot és zsákállatot is ( igen....a bioszból, még egész sok megmaradt xD,). Nagyon sokat búvárkodtunk ezen a részen, nekem főleg a kis vitroláshalak tetszettek, meg a kis fekete "jófej" halak( amik odamentek és elkezdtek csipkedni, és egyáltalán nem féltek tőled, nem mellesleg még kézből is ettek ^^ )
Ha esetleg "meguntad" volna a tengert, akkor még mindig oda lehett menni a medencében, ami szintén elég nagy volt, és este nagyon vicces volt fürödni benne ^^ ( itt már 7 órakkor sötét volt)

-A svédasztalos ennivaló :D hát egyszerűen mesés volt. Sok sok ennivaló , közül lehetett választani, ráadásul mindig volt, valami különlegesség ( Sri Lankai üvegtészta *__* isteni finom) Sőt egyszer még pizza is volt :D Ráadásul te magad választhattad rá a feltétet. Ezen kívül a sütis részleg sem volt semmi, mindig 5 féle sütiből lehett választani, így kiélhettem az édességmániámat xD. A gyümölcsöspultnál meg olyan egzotikus gyümik is voltak, amikről, még nem is halottam o.O.

-egyik nap voltunk banánozni, amit azt jelenti, hogy egy banán alakú matracot( erre kelett feülni) egy motrocsónak húz. lényege, hogy fönnmaradj rajta. xD nagyon vicces, ahogy dobál a vizen, neked meg kapaszkodnod kell. Egyszerűen imádom. :D

-a sziget állatvilága a következő 3-4 állastból állt. Gyümölcsdenevérekből( mint kiderült később azok nem repülő kutyák voltak) , este kis gekkókból, illetve rákokból. A hét végén felfedeztünk egy madarat billegni a sziklákon, illetve a félnapos szigettúrán rengetek varjú félét láttunk.

-volt éjszkai horgászat, amin 4 halat fogtam és egy korallt( de azt máig sem tudom, hogy hogyan hoztam össze x""D) A horgászat annyiból állt, hogy kapsz egy zsineget horoggal, meg rajta husival és azt te bedobod a vizbe, miután érzed, hogy a hal rángatja a szineget, te nagyon erősen megrántod, és szegény hal fennakad. Ez volt az első, hogy horgásztam és őszintén szólva többet nem nagyon akarok. valahogy a céltalan halkifogás nem nagyon áll közel a szívemhez, de akik kivittek minket úgyis megeszik szerintem, szóval így legalább volt értelme.

- résztvettünk egy úgynevezett félnapos szigettúrán, ami azt jelentette, hogy elvittek minket egy maldivi lakosok lakta szigetre. Míg a szállodai sziget a paradicsom volt, ezt nagyon nehezen lehet annak nevezni. Ilyenkor vagyok csak igazán hálás, hogy Magyarországon élhetek >.<.
Az egész sziget tele van szeméttel, lépten nyomon arra bukkan az ember. A házak egyszerű bádogházak( a legmodernebb 3 szobás, fürdőszobával rendelkező ház, ami még mindig nincsen kész). Vizet csak hatalmas hordókból lehet venni, az egész szigeten 1 kávézó és egy kis bolt van. Ennyi. Persze az itt élők, lehet, hogy viszonylag elboldogulnak és elégedettek az élettel, és nem hiányoznak nekik a modern eszközök. :/ Mondjuk még mindig jobban élnek, mint mondjuk akiket Kenyában láttunk X.X.

 És végezetül pár kép. persze ennél sokkal több van, de az sajnos a nagyfényképezőn van, amit elég bonyolult rátölteni a számítógépre >.<.






A welcome drink. Akkor ittam először kókuszt ^^. Az íze elég furcsa, semmiben sem hasonlít a kókuszreszelékhez. inkább olyan savanykás, vízízű.










Éjszakai a tengerpart.






















A kilátás a szobánkból ^^. Az a fehér a kövek előtt, már rögtön a tengerpart, de a pára miatt a tenger teljesen fehér lett.




















Kicsike kis házigekkó ^^ Ez jelent meg mindig a fürdőszobában. Nagyon cuki volt *__*













A sziget baloldala
















Középről. ( erre van a recepció felé vezető út)






















Itt van a medence, azon a kis emelvényen. Illetve erre van a bungallónk.





















Így néztek ki a bungallók.





















Nagyjából ilyen halak voltak a tengerbe. De mivel víz alatt a telefonom nem nagyon életképes, ezért az étteremben lévő hatalmas medencében lévő halakat fotóztam le. A kedvencem a középen úszkáló kis csőrhal *__* olyan cukiii. és olyan aranyosan eszik ^^



















A szigeten 2 ilyen saját medencével rendelkező luxosbungalló volt. Nem mondom jól nézett ki :P. És ráadásul voltak is benne.
És végül egy sziget a hidroplánról.

2 megjegyzés:

  1. Ahhhw, gyönyörű fényképek lettek, felüdülés őket nézni :Đ

    VálaszTörlés
  2. awwwwwwwwwwwwwww a kés a szívemben vagy 3x...gyönyörűűű *wwww*

    VálaszTörlés